torsdag 18 april 2013

Sjöbo kommun: Fokus på landsbygden

På temat Det goda livet på landet ordnar Sjöbo kommun ett seminarium där deltagarna möjlighet att skapa nya värdefulla kontakter, öka samverkan och genom dialog hitta nya möjligheter att utveckla landsbygden med fokus på tillväxt.

–Vi vill helt enkelt sätta fokus på landsbygdens möjligheter, men också visa möjligheten att driva företag som inte brukar jorden, säger kommunens näringsutvecklare Lena Ytterberg.

Medverkar på seminariet som hålls nu på fredag, den 19 april kl 9-15, gör bland annat Stefan Lundgren, kommunstyrelsens ordförande i Sjöbo kommun, Mats Odell, ordförande Näringsutskottet, Riksdagen, samt Amelia Andersdotter, Europaparlamentet, Bryssel.

Läs mer om seminariet Det goda livet i pressmeddelande från Sjöbo kommun.



Detta seminarium är ett utmärkt exempel på vilka möjligheter den svenska landsbygden kan erbjuda. För att utveckla dessa möjligheter till dess fulla potential måste vi också se till att landsbygden får del av utrikesföddas erfarenheter, kunskaper och intressen.

För att det ska kunna ske behöver landsbygden få reda på att det finns många utrikesfödda i Sverige med stort kunnande inom odling, djurhållning och småskalig livsmedelsförädling. Samtidigt måste utrikesfödda få reda på vilka möjligheter som finns på landsbygden. Seminarier liknande det som nu anordnas i Sjöbo är utmärkta tillfällen för att utbyta dessa kunskaper. Hoppas fler kommuner följer efter Sjöbos exempel!