torsdag 30 juni 2011

Påverka framtidens kollektivtrafik

"De kommande åren måste kollektivtrafiken i högre grad anpassas till vår livsstil om vi ska behålla rörligheten i samhället. Det gäller såväl tätorter som blir allt trängre och landsbygden där höga bensinpriser och ökande avstånd till jobb och service blir större utmaningar."

Det säger säger Jan Bosaeus, VD på Nobina Sverige, i ett uttalande.

För oss som arbetar med Grön integration är frågan av ett särskilt intresse. Många av våra utrikesfödda med kunskaper, erfarenheter och engagemang för de gröna näringarna bor i städerna. För att få erfarenheter och referenser från de gröna näringarna i Sverige krävs praktik och studiebesök på gårdar och hos landsbygdsföretagare. Dessvärre är det inte alltid så lätt att ta sig till praktikplatser på landsbygden om man bor i stan. det är t o m svårare än att ta sig från landsbygden till stan om man inte har bil eller svenskt körkort. Detta är något vi som arbetar inom Grön integration fått erfarenhet av.

Tag nu chansen att påverka utveckling så att det i framtiden blir lättare att ta sig från stan till landsbygden med miljövänlig kollektivtrafik.

Läs mer.