måndag 11 november 2013

Kristianstad tjänade på närproducerat, ekologiskt och rättvisemärk - även ekonomiskt...

När Kristianstad satsade mer på närproducerat, ekologiskt och rättvisemärkt blev maten billigare. Det visar kommunens egen summering.

Från Hushållningssällskapet tycker vi att detta är extra glädjande eftersom Marie Hanson och Christina Milén Jacobsson från Hushållningssällskapet Väst varit i bland annat Kristianstad och hållit i ett par olika seminarier för att hjälpa kommunen att ställa om till mer närproducerat och ekologiskt, inom det av Jordbruksverket finansierade Det nya matlandet. Hushållningssällskapets projekt hette Lokal odling för mångkulturella smaker. Även Mats Alfredsson, miljökonsult, har haft utbildningar inom Ekoledarskap i Kristianstad.

Läs mer om Kristianstads satsning på närproducerat, ekologiskt och rättvisemärkt i Kristianstadsbladets webbupplaga.

Läs mer om Lokal odling för mångkulturella smaker.

Läs mer om Ekoledarskap.