tisdag 19 november 2013

Ekologiskt och närodlat trendigt i skolmatsalen

Idag har P4 väst ett reportage om trenden med ekologiskt och närodlat  i skolmatsalarna. Det är nog snarare ökad medvetenhet än trend som lett till den ökande andelen ekologiskt och närodlat. Men det är positivt, inte minst utifrån att det kan skapar nya jobb lokalt. Viktigt att nu tillvara ta utrikesföddas erfarenheter, kunskaper och intresse för mat och livsmedelsförädling när branschen är på uppgång.

P4 Väst intervjuar Eva Sundberg på Livsmedelsverket angående ekologiskt och närodlat i våra skolmatsalar. Lyssna på P4 Västs webbsida.

Eva tar också upp frågan om minskat matsvinn. Det skriver Jordbruksverket om idag, närmare bestämt om Hushållningssällskapets lyckade projekt för mindre matsvinn.

Läs om det arbetet på Jordbruksverkets hemsida.

Besök också gärna webbsidan  www.mindrematsvinn.nu