torsdag 11 april 2013

Hushållningssällskapen fördjupar samarbetet med Videncentret i Danmark

Grön integration är en metod för att internationalisera den svenska landsbygden genom att svensk landsbygd får del av utrikesföddas kunskaper, erfarenheter och intressen.

En annan metod är att sluta internationella avtal. Nu har Hushållningssällskapet slutit ett samarbetsavtal med danska lantbruksinstitutet Videncentret i Århus om ökat samarbete inom t ex utbildning, workshops och konferenser. Trädgårdsnäringen är ett område som nämns där Sverige kan dra nytta av, och utvecklas, med kunskaper från Danmark.
-  Många frågor och ämnesområden är gemensamma för hela Norden. Genom att arbeta tillsammans kan vi ge en ännu bättre rådgivning till de nordiska lantbrukarna säger direktör Carl Åge Pedersen, Videncentret för lantbruk i Århus, Danmark, i ett pressmeddelande från Hushållningssällskapen.

Avtalet kan bidra till utveckling av svenskt lantbruk och svensk landsbygd. Vi som arbetar med Grön integration på Hushållningssällskapet Väst ser avtalet som ett bra komplement till arbetet med integration på landsbygden. Genom ökat samarbete med olika länder kan vi också sprida kännedomen och kunskaper om Grön integration till Danmark och andra länder.

Läs mer om avtalet med Videncentret i Århus i pressmeddelandet från Hushållningssällskapen.

Uppdaterat

Läs också artikel i Jordbruksaktuellts webbupplaga om samverkansavtalet.