torsdag 7 mars 2013

Seminarium om företagande på landsbygden

Grön integration handlar till stor del om att landsbygden ska få del av utrikesföddas unika kunskaper, erfarenheter och intressen. Det innebär också att vi ser möjligheter till nya idéer och företag som utrikesfödda kan se med andra ögon - möjligheter som vi, som bor på landsbygden, inte ser på alls samma sätt.

För att locka utrikesfödda att bli företagare på landsbygden måste vi kunna presentera en realistisk bild av vad det innebär att vara landsbygdsföretagare. En myt som finns i Sverige är att landsbygdsföretagande är en livsstil, ett kall, inte något man gör för att tjäna pengar. Men är det verkligen hela sanningen?

ESBRI ( Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning) anordnar på måndag, den 11 mars 2013, ett seminarium på temat Med företagandet som livsstil – och lite till. 

För att kunna jobba med företagsutveckling på landsbygden, landsbygsutveckling i allmänhet och integration på landsbygden i synnerhet är det bra om kan presentera verkligen som den faktiskt är. Det finns myter och fördomar om landsbygden som måste avlivas. Detta seminarium kan säkert bidra med ny kunskap till nytta för alla som arbetar med landsbygdsutveckling i någon form.

Läs mer om seminariet i pressmeddelande från ESBRI.