torsdag 7 februari 2013

Jobb efter gymnasiet? Läs på Naturbruksgymnasiet Nuntorp

I veckan skrev tidningen TTELA en artikel om Naturbruksgymnasiet Nuntorps eftertraktade elever. En majoritet av eleverna på naturbruksprogrammet på Nuntorp har anställningen klar redan innan studenten, skriver tidningen.

Grön integration och Hushållningssällskapet har samarbetat med Naturbruksgymnasiet Nuntorp under flera år. Många av de utrikesfödda som deltagit i Grön integration har verkligen uppskattat den miljö och den kompetens som finns på skolan. Därför är det heller inte förvånande att skolan uppvisar så god resultat när det gäller att få ut ungdomar i arbete direkt efter avslutad utbildning.

Det verkar som om naturbruksgymnasierna går mot strömmen i en tid när det är allt tuffare för ungdomar att komma in på den svenska arbetsmarknaden. Det visar också att det finns stora möjligheter till jobb och eget företagande inom de gröna näringarna och på landsbygden. Dessa möjligheter måste vi bli bättre på att visa upp för utrikesfödda och ungdomar med utländsk bakgrund. Annars får inte landsbygden del av deras kunskaper, erfarenheter och intressen - vilket vi så väl behöver på landsbygden.

Läs mer om Naturbruksgymnasiet Nuntorp och deras framgång när det gäller jobb efter avslutad utbildning.