torsdag 4 oktober 2012

Integration på landsbygden kan bidra till landsbygdsutveckling - inte bara i Sverige

SLU kraftsamlar kring det globala samarbetet för matförsörjning och landsbygdsutveckling. Det gör man genom SLU Global, ett nytt program för utvecklingen av ett produktivt och hållbart globalt lantbruk.Den officiella invigningen av SLU Global ägde rum i samband med den årliga konferensen Agricultural Research for Development, ”Innovations & Incentives”, som hölls på SLU Ultuna 26-27 september.

I samverkan med partners i utvecklingsländer, institutioner på SLU och externa parter, till exempel internationella organisationer och universitet, är tanken att SLU Global ska stärka och utveckla samverkan med fokus på global utveckling kring forskning och högre utbildning.
Alla som arbetar med integration på landsbygden välkomnar givetvis detta initiativ. Utrikesfödda som kommer till Sverige med kunskap, erfarenhet och intresse för gröna näringar kan givetvis spela en nyckelroll i den samverkan som åsyftas ovan. Genom att arbeta för landsbygdsutveckling internationellt kan vi också få tillbaka inspiration och idéer som kan bidra till landsbygdsutveckling lokalt i Sverige. 
Det ska bli väldigt intressant att följa SLU Global i framtiden.