tisdag 6 november 2012

Integration på landsbygden - en kväll om möjligheter till praktikplatser och olika anställningsstöd


Måndagen den 5 november hölls ett möte på Mötesplats Dalaberg i Uddevalla om integration på landsbygden. Ett tiotal landsbygdsföretagare fick information om praktikplatser och olika jobbstöd. Mötet var ett arrangemang inom projektet Grön integration Dalaberg/Hovhult och var ett samarrangemang mellan LRF, Hushållningssällskapet, Mötesplats Dalberg och Näringslivsenheten i Uddevalla kommun.

- Många landsbygdsföretagare känner inte till de olika anställningsstöd som regeringen infört de senaste åren. Det gör att stöden främst hamnar i städerna. I projektet Grön integration Dalaberg/Hovhult viarbetar vi för att fler utrikesfödda ska erbjudas praktikplats ett någon form av jobb på landsbygden. Det skulle gynna landsbygdsutvecklingen, säger Per Hasselberg, Hushållningssällskapet Väst.

- Många utrikesfödda kommer till Sverige med kunskaper, erfarenheter och intressen som landsbygden behöver. Genom att landsbygdens företagare få en ökad kännedom om vad utrikesfödda kan intresset för att ha utrikesfödda praktikanter öka hos landsbygdsföretagarna, säger Lisbeth Svernling, som arbetar på Mötesplats Dalaberg med bland annat Grön integration.

På mötet togs olika frågeställningar upp om regler och villkor för praktikplatser och olika jobbstöd. För den som är intresserad av mer information om t ex jobbstöd för utrikesfödda se t ex:


För mer information om Grön integration Dalberg/Hovhult: