tisdag 21 augusti 2012

Bondens egen marknad och Bondens dag

Nu har Bondens egen marknad kommit till Luleå. - Det har varit supermycket folk här. Bondens egen marknad fungerar som ett skyltfönster för många producenter, vars varor vi inte hittar i butikerna, säger Camilla Häggström, Hushållningssällskapet till Norrbottenskuriren.

Läs mer om Bondens egen marknad i Norrbottens Kurirens webbupplaga.

1-2 september blir det Bondens dag i Backamo mellan Ljungskile och Lilla Edet. Varje år är det tusentals personer som besöker Bondens dag. Genom Grön integration Dalaberg/Hovhult, ett samarbete mellan Leader Terra et Mare, Uddevalla kommun, Hushållningssällskapet Väst och Hushållningssällskapets gille Lane-Uddevalla, anordnas i år en bussresa från Dalaberg i Uddevalla till Bondens dag. Många utrikesfödda har inte hört talas om Bondens dag eller andra liknande aktiviteter. Genom att ordna en bussresa hoppas vi kunna göra Bondens dag och landsbygden mer tillgänglig för utrikesfödda.

Bor du i Dalaberg eller Hovhult och vill åka med på bussresan kan du besöka Mötesplats Dalberg för mer information, eller ringa Lisbeth på telefon 0522 - 715 48.

Mer information om Bondens dag i Backamo.