måndag 2 juli 2012

Årets integrationssatsning?

Foto: Landsbygdsnätverket
Landsbygdsnätverket har presenterat de slutnominerade att vinna årets Ullbagge i kategorin bästa integrationssatsning på landsbygden. Följande är slutnominerade i år:

Jordbruksverket, Mångkulturell företagsutveckling

Jordbruksverkets motivering:
"Integration och entreprenörskap ger goda förutsättningar för invandrare att bli verksamma inom de gröna näringarna samtidigt som ökad mångfald kan ge nya affärsmöjligheter. Projektet verkar för mångkulturell företagsutveckling nytta för alla!"


Länsstyrelsen Norrbottens län, Grön plattform – Landsbygdsintroduktion

Länsstyrelsens motivering:
"Projektet har som målsättning att skapa sysselsättning via en plattform som ska matcha arbetslösa utlandsföddas kunskap och intresse, med landsbygdsföretagens behov av arbetskraft och kompetens. Genom att varva praktik med kompetensutveckling, nätverksbyggande och mentorskap ska fler personer med utländsk bakgrund få kontakt med och i slutänden arbete hos landsbygdsföretagare i behov av ny kompetens. Projektets ledord har varit glädje och inspiration och syftet att väcka intresse för landsbygden och dess näringar."

Länsstyrelsen Uppsala län, Innovation landsbygd

Länsstyrelsens motivering:
"Innovation landsbygd" har på kort tid skapat en tydlig och lyckad modell som beskriver hur utländsk kompetens kan sammanföras med verksamheter på landsbygden. Nya influenser och kunskap har överförts från nysvenskar med agrar bakgrund till svensk livsmedelsproduktion. Därigenom skapas nya arbetstillfällen och nya produkter på
marknaden."

Läs mer om nomineringarna till Ull-baggepriserna 2012 och Landsbygdsgalan 2012 på Landsbygdsnätverkets hemsida.