måndag 28 november 2011

- Var finns framtidens odlare?

Pressmeddelande från Hushållningssällskapet Väst
2011-11-28

- Det finns en marknad för grönsaker. Det gäller inte minst ekologiska och närodlade grönsaker, som det är stor efterfrågan på hos konsumenterna i Vänersborg och Trollhättan. Hushållningssällskapet Väst vill inspirera personer i vårt område att börja odla för att möta den ökande efterfrågan på ekologiska och närodlade grönsaker.


Det säger Christina Milén Jacobsson, avdelningschef på Landsbygdsavdelningen, Hushållningssällskapet Väst.

Onsdagen den 30 november anordnar vi en träff för personer som är intresserade av att börja odla grönsaker i liten eller stor skala. Kl. 13.00-16.00 träffas vi på Kraftcentrum, Lantmannavägen 109, i Trollhättan.

- I framtiden behövs fler odlare om vi ska kunna äta grönsaker som är odlade i vårt område. Genom fler lokala odlare kan vi minska transporterna och därmed också göra en insats för miljön, säger Sanna Radhi, som är agronom på Hushållningssällskapet.

- Vi vill träffa både svenskar och utrikesfödda med intresse och engagemang för odling av grönsaker. Många utrikesfödda har kunskaper om odling med sig till Sverige som vi idag inte tillvaratar, säger Marie Hansson som är hortonom på Hushållningssällskapet.

Är du intresserad av att odla och sälja grönsaker?
Kom då på denna träff!
Liten eller stor odling - alla odlare behövs!

Vad önskas och hur gör man?
- Vi diskuterar om hur man kan hyra en kolonilott eller arrendera mark.
- Vi får träffa en grönsaksodlare från Brålanda.

Detta är den första träffen av fem
Det är ni som får bestämma vad de kommande träffarna ska handla om. Genom dessa möten hoppas vi att det kan bli fler som vill odla och sälja grönsaker - för det är stor efterfrågan på dessa produkter. Deltagaravgiften är 25 kr per gång, då ingår fika.